Кондитер – смачна та творча професія

Кондитер — це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та інші солодощі. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях.

Професія кондитера – широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення,  творчого пошуку. Професія кондитера творча, тому молодий талановитий працівник може принести  багато нових ідей, втілень. Це робота, яка не потребує стереотипів, а набуті навички і знання треба перевтілювати у все нові й нові задуми та перспективи.

Кондитер – професіонал, що вміє створювати гастрономічні шедеври, перед якими не витримає жоден ласун.

Якщо відійти від романтики збитих вершків, солодких конфітюрів, ніжної меренги, пишного тіста й повітряного зефіру, то посадові обов’язки кондитера охоплюють:

– обробку, нарізку, формування та організацію правильного зберігання інгредієнтів;

– приготування компонентів для майбутніх страв (начинок, кремів, декору);

– приготування безпосередньо кондитерських виробів;

– розробку нових рецептів;

– художнє оформлення десертів.

Також кондитер відповідає за зберігання готової продукції, її пакування та логістику. Стежить за тим, щоб на кухні були всі необхідні інструменти та прилади для приготування, збирає рецептурні карти. Головний кондитер відповідає за організацію роботи команди.

Бібліотекарка Леся Слюсар підготувала для користувачів бібліотеки ЖПЛ ЖОР нову книжкову виставку «Кондитер – смачна та творча професія».

В професійній літературі, збірниках книжкової виставки  висвітлено основи фізіології харчування та пов’язані з нею мікробіологічні чинники, охарактеризовано сировину і вимоги до неї, описано пов’язані із хлібобулочним і кондитерським виробництвом отруєння та їх профілактику, викладено правила особистої гігієни працівників галузі, систематизовано технічні й санітарно-гігієнічні норми щодо виробничих приміщень і продукції.

Виставка розрахована на широке коло читачів. В ній наведено різноманітні рецепти кондитерських виробів – від найпростіших і дешевих до складних, вигадливих. Подано рекомендації щодо приготування різних видів тіста, кремів, глазурі, помадок, просочень. Вміщено рецепти фаршів та начинок. Крім рецептів печених виробів, наведено рецепти солодких страв і десертів, східних солодощів.

Готувати кондитерські вироби дуже захоплююче і приємно. Адже випічка — це маленьке свято, що ми самі зробили, свято, яке можна повторити, коли забажаємо.

Сподіваємось, що книжкова виставка «Кондитер – смачна та творча професія» відкриє шлях для нових здобувачів освіти до кулінарної майстерності в нашому Житомирському професійному ліцеї ЖОР  й допоможе навчитися готувати дивовижно смачні страви на кожний день і до святкового столу.

Ми у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *