Книжкова виставка «Автентичні смаки України»

Один з найкращих способів познайомитися з країною — спробувати її на смак. Саме у їжі, способах її приготування і компонентах страви зашифровано культурний код нації. Ці аспекти дають змогу осягнути культурні, ментальні, релігійні особливості народу. Адже ледь не кожна страва на столі українця несла символічне чи обрядове значення.

І хоча етнографічні дослідження української кухні вперше були проведені лише наприкінці XIX століття, до наших днів збереглися рецепти головних народних страв: борщу з пампушками, вареників, налисників, гречаників, баношу тощо. Спробувавши їх хоча б раз, ви вже не зможете забути їхній смак!

Бібліотека ЖПЛ ЖОР підготувала книжкову виставку «Автентичні смаки України», де представлена фахова література щодо відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних  страв. В підручниках висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування страв, напоїв, виробів з тіста української національної кухні.

Ми у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *